Project in de kijker: Aeres Hogeschool en Food ForumDirk Denoyelle had in het verleden al eens een LEGO® maquette gemaakt van de hele stad Almere. Het is dan ook geen verrassing dat ze bij Kunstlinie Almere meteen aan Dirk dachten om te helpen aan hun maquette van het Floriadeterrein. Dirk nam de twee meest uitdagende gebouwen voor zijn rekening: de Aeres Hogeschool en het Food Forum.

Tweede project in Almere

Dat Dirk de geknipte persoon is voor een realistische LEGO maquette weten ze ondertussen maar al te goed in Almere en omstreken. Dirk bouwde er al eens een maquette van de stad en keerde nu terug met een nieuwe uitdaging: het nabouwen van de Aeres Hogeschool en het Food Forum in LEGO blokjes voor een maquette van het Floriadeterrein. 

De Aeres Hogeschool was veruit het moeilijkste van de twee gebouwen. Die heb ik toch een aantal keren helemaal moeten opbouwen en afbreken.

Die maquette wordt gebouwd door bouwkundestudenten en moet bezoekers in één oogopslag een beeld geven van de gebouwen op het terrein. De twee moeilijkste gebouwen nam Dirk voor zijn rekening. “De Aeres Hogeschool was veruit het moeilijkste van de twee. Die heb ik toch een aantal keren helemaal moeten opbouwen en afbreken”, aldus Dirk. 

Uitdaging

Het project was een hele uitdaging voor Dirk. Vooral de schaal maakte het moeilijk. De gebouwen moesten namelijk precies in de maquette van zestien vierkante meter passen. Hierdoor vielen de gebouwen vrij klein uit en dat maakt het des te uitdagender om de herkenbaarheid van het gebouw te bewaren.

“Ik had eigenlijk een halve week voor de twee gebouwen ingepland, maar uiteindelijk ben ik er dubbel zo lang mee bezig geweest. Zelfs na 25 bouwen met LEGO kan het wel eens gebeuren dat een project meer tijd in beslag neemt dan gepland”, voegt Dirk toe. 

Amazings - Project in de kijker Aeres 2.JPGAmazings - Project in de kijker Aeres.JPG

Benieuwd naar meer kunstwerken van Dirk Denoyelle?

Klik hier

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you