Enig idee hoeveel verschillende kleuren LEGO steentjes er bestaan?Een schilder heeft zijn palet en talloze tubes verf om een eindeloos aantal kleurschakeringen te creëren. Wanneer je aan de slag gaat met LEGO®, zijn je keuzes qua kleuren iets minder eindeloos. Je bent namelijk overgeleverd aan de Deense steentjesgoden voor je kleurenpalet. Hoeveel kleurmogelijkheden je hebt, ontdek je hier.    

Eerst en vooral: geen paniek als je denkt dat er onvoldoende kleuren bouwsteentjes bestaan voor je bouwwerk. Anno 2022 staat de kleurenteller bij LEGO namelijk op 55. Met solide kleuren, transparante blokken en chromen steentjes zijn er genoeg variëteiten om je toch enige keuzestress te bezorgen. 

Om wat orde in de kleurenchaos te creëren hebben ze in Denemarken gekozen voor een systeem met kleurencodes. De klassieke kleuren (wit, geel, groen, blauw, rood en zwart) hebben nummers van 1 tot en met 28. En de basissteentjes (zoals de "2 op 4") in die kleuren hebben intern een zescijferig nummer, waarvan de laatste twee verwijzen naar die kleurcode. Logisch, toch? Maar daar houdt de logica op. Want verklaar kleurcodes 321 voor hemelsblauw en 102 voor medium blue anders maar eens... 

Ontdek alle LEGO kleuren in Brilliant Bricks 

Bij Amazings gebruiken we ook onze eigen namen voor de verschillende kleuren: van Duplogroen en het mysterieuze “Hagrid” tot het abstracte “den 124”. Wil je weten voor welke kleuren deze namen staan? Je komt dat en nog veel meer te weten in Brilliant Bricks.

Bestel Brilliant Bricks hier

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you