Wat je nog niet las in Brilliant BricksBrilliant Bricks is ondertussen al meer dan vier maanden beschikbaar in de betere boekhandel. Om dat te vieren lichten we nog een tipje van de sluier op met een sneak peek in Brilliant Bricks. Ontdek hier wat je nog niet las in Brilliant Bricks.

Dirk Denoyelles eerste boek over LEGO® staat boordevol weetjes, verhalen, tips en tricks die te maken hebben met de Deense bouwsteentjes. Zo lees je er alles over hoe Dirk de langste muur in LEGO bouwde. De muur van 20,14 meter lang en 2 meter hoog bestond uit een half miljoen steentjes en werd gebouwd in opdracht van het Duitse schrijfwarenmerk Montblanc®. 


Always interconnect 

Het belangrijkste aan zo’n groot bouwwerk is stevigheid. Je grootste nachtmerrie is dan ook dat je bouwwerk na al die uren zwoegen in enkele seconden uit elkaar valt. In Brilliant Bricks leer je hoe je zo’n doemscenario kan vermijden door stevige constructies op poten te zetten. 

Een stevige muur bouwen doe je door je blokjes te schranken (in het Engels ook wel interconnecting genoemd). Dat wil zeggen dat je het het eerste blokje van de volgende laag voor de helft op het onderstaande blokje vastklikt. Hierdoor creëer je een geschrankte muur die veel steviger is. Bricks v.s plates

Wist je trouwens dat bouwen met plates veel steviger is dan bouwen met bricks? De 'plattekes', of plates zijn drie keer zo laag als de klassieke steentjes: 0,32 centimeter. om precies te zijn. Ondanks dat het drie keer zo lang duurt (één brick is drie plates) om de steentjes te verwerken loont het de moeite. Klop ze vast met een kunststoffen hamer met een doorschijnende of witte klopzijde en klaar is Kees. De fundering van je werk zal je dankbaar zijn.

Bestel Brilliant Bricks hier

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you