Ga de uitdaging aan: 3x bouwen maar met LEGO bricksZit je met een creatief ei dat je nergens anders kwijt kan? Denk dan zeker eens aan LEGO® als nieuwe uitdaging. Met de plastic bouwbricks kan je je fantasie de vrije loop laten. Bouw je huis na in LEGO of maak een kasteel dat niet zou misstaan in een fantasyfilm - misschien wel inclusief vuurspuwende draak. Geen inspiratie? Geen probleem: Dirk Denoyelles boek, Brilliant Bricks, staat bol van de bouwideeën. Hieronder lichten we een tipje van de sluier met drie LEGO bouwuitdagingen. Op uw plaatsen, klaar, bouwen maar! 

1. Gebouwen 

Hiermee beginnen de meeste LEGO bouwers aan hun bouwavontuur. Vele LEGO setjes bevatten dan ook alle onderdelen en een plannetje om alles om een gebouw op poten te zetten. Is dat onvoldoende uitdaging voor je? Laat de klassieke setjes dan even links liggen en grabbel in je LEGO bakken. Maak een eigen plan en bouw de gekste ideeën die in je schedelpan zitten.  Tip van Dirk: Iedereen tuurt wel een graag uit het raam, ook de LEGO® Minifigs (de kenmerkende gele LEGO-mannetjes). Ramen bepalen het karakter van je gebouw. Voor een realistisch gebouw besteed je dus maar beter aandacht aan de plaatsing van de ramen. 

2. Maak eens een sinaasappel 

Het klinkt misschien vreemd, maar als je op zoek bent naar een echte uitdaging met LEGO, probeer eens een rond voorwerp te bouwen. Klinkt simpel, niet? Toch kan het best moeilijk zijn om een stevig en rond voorwerp uit rechthoekige blokjes te bouwen. In Brilliant Bricks toont Dirk je hoe je bolvormige creaties bouwt die bovendien nog eens stevig zijn. Ben je klaar met een sinaasappel? Ga dan voor een appel of meloen en vervolledig zo je hele LEGO fruitmand. Tip van Dirk: Je hoeft de binnenkant van je sinaasappel helemaal niet op te vullen met blokjes. Zelfs zonder opvulling is je creatie meer dan stevig genoeg. 

3. Mozaïeken 

De derde en laatste uitdaging is misschien minder voor de hand liggend: maak eens een mozaïek met LEGO. Het lijkt misschien moeilijk om een duidelijke mozaïek te maken, maar eigenlijk valt dat geweldig goed mee. Een zwart-wit mozaïek is het makkelijkst om mee te beginnen. Je hebt dan enkel zwarte, witte, lichtgrijze en donkergrijze steentjes nodig.Tip van Dirk: De sleutel tot een geslaagde mozaïek is een goed plan. Dat maak je door een rooster dat even groot is als de nopjes te tekenen op een foto. Aan de hand van de hokjes bepaal je de kleur op het portret. Meer over LEGO-mozaïeken vind je ook in mijn nieuwe boek Brilliant Bricks.

Meer LEGO uitdagingen vind je in Brilliant Bricks 

Nog helemaal niet uitgebouwd? Geen paniek: in het nieuwe LEGO boek van Dirk, Brilliant Bricks, vind je nog een heleboel nieuwe uitdagen. Verder leer je er ook alles over de geschiedenis van LEGO en hoe Dirk tot het voorjaar van 2022 LEGO® Certified Professional was. Waar wacht je nog op? Haast je nu naar de dichtstbijzijnde boekhandel. 

Of bestel Brilliant Bricks simpelweg hier online

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you