"Brick Tales: Kunst met LEGO® blokjes" in bibliotheek van Beernem


De expo’s van Amazings zijn meestal groots opgevat. Zoals in Koksijde, waar het hele Cultureel Centrum Casino nog tot eind augustus in de ban is van “Koksijde bouwt met LEGO® blokjes”. Of de expo “De Geheimen van het Zwin”, waar al meer dan twintigduizend man passeerde op één maand tijd.

Maar er ligt ook grootsheid in het kleine. In de Bibliotheek van Beernem staat nog tot 3 september een selectie kunstwerken met een link met zowat alles wat in een moderne bibliotheek wordt aangeboden. Dus naast het portret van Annie MG Schmidt en de 3D opstelling over Hans Christian Andersen en zijn kleine zeemeermin (zie een eerdere post), zijn er ook werken over taal, kunst, stripverhalen en zelfs een heuse Chocolademijn - zou dat een link naar Roald Dahl zijn?

De bib van Beernem is de tweede bibliotheek die een expo van Amazings plaatste, nadat de Braembib in Schoten “Science en Stones” tussen de rekken plaatste. En dan mogen we Utopia in Aalst niet vergeten, waar nog steeds een maquette van het hele complex te zien is.

Praktische informatie

🗓 Wanneer: Van 1 juli tot en met 4 september 2023

📍 Waar: C. Marichalstraat 1, 8730 Beernem

💶 Prijs: Gratis

Brilliant Bricks

Wil je graag zelf wat experimenteren met de bekende Deense blokjes? Dirk Denoyelle helpt je graag op weg in zijn boek 'Brilliant Bricks'. Je vindt het hier!


You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you