3 leuke weetjes over Dirk DenoyelleDe kunstwerken van Amazings zijn zoveel meer dan kunst. Dirk Denoyelle is al jaren gepassioneerd door wat je met LEGO allemaal kan doen en de mogelijkheden om er onder andere teambuildings mee te organiseren. Speciaal voor jou volgen hier 3 weetjes over Dirk Denoyelle! 

1. Dirk Denoyelle heeft een masterdiploma in Micro-Electronics Engineering

Dirk is veel meer dan een komiek, kunstenaar en performer. Hij is een zeer intelligent persoon, met een masterdiploma in Micro-Electronics Engineering. Dankzij zijn diploma weet hij van aanpakken. Complexe geometrie en structuren zijn een fluitje van een cent, en dat zie je terug in de kunstwerken van Amazings. Elke LEGO steen heeft zijn doel.

2. Dirk spreekt 6 talen

Dirk is een echte polyglot. Een polyglot is iemand die zich vloeiend kan uitdrukken in verschillende talen. Hij beheerst maar liefst 6 verschillende talen: Engels, Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Daarnaast zijn talen voor Dirk een echte hobby geworden. Hij heeft een passie voor het leren van Nieuwgrieks, Zweeds, Italiaans, Russisch en Tsjechisch. Momenteel experimenteert hij ook met Chinees en Arabisch.

3. Dirk is medeoprichter van de Gravensteen Groep

Dirk was in het verleden ook medeoprichter van de Gravensteen Groep. Dit is een groep van Belgische kunstenaars en intellectuelen die op 21 februari 2008 pleitten voor een hervorming van de Belgische regering. De auteurs schreven hun manifest vertrekkende vanuit hun verschillende politieke en ideologische principes. De groep dankt zijn naam aan het feit dat de leden elkaar voor het eerst ontmoetten in een gebouw aan de Lievekaai in de schaduw van het Gravensteen in Gent, waar het eerste Manifest werd opgericht.

Wil jij de kunstwerken van Amazings en Dirk Denoyelle met je eigen ogen zien? 

In Antwerpen kan je nog tot 19 april de werken van Amazings komen bezichtigen! 

Bestel je tickets

Van 3 april tot 24 mei kan je de werken van Amazings en Dirk Denoyelle komen bezichtigen in Maasmechelen.

Bestel tickets voor de expo in Maasmechelen

Via deze link kan je tickets bestellen voor kinderen jonger dan 13 jaar oud.

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you