Wil jij dit werk live komen bewonderen?Kunstenaar Dirk Denoyelle is één van de 50 mensen over de hele wereld die de titel LEGO Certified Professional draagt. Deze maand zet hij graag zijn favoriete werk van het afgelopen jaar in de kijker.

"Een van mijn favoriete bouwwerken is de Marilyn Monroe die ook in de expo Koksijde bouwt met LEGO® stenen staat", zegt Dirk Denoyelle. "Het kunstwerk draait rond naar 4 mozaïeken van bekende mensen die ze ooit als minnaar heeft gehad. Het was een enorm werk om klaar te krijgen. Tussen het oorspronkelijk idee en de uiteindelijke uitvoering zat er maar liefst 3 jaar."

Een uitdaging

"Eerst kreeg ik het gezicht van Marilyn niet goed, toen werd de rok een probleem. Daarna was het niet makkelijk om de zwarte mozaïeken met gaten stevig gemonteerd te krijgen. Het was enorm veel werk, maar ik ben zo blij met het eindresultaat."

"De ingenieur in mij heeft zich kunnen uitleven door de dynamiek van het stuk, de komiek in mij kon de symboliek sterk appreciëren: Marilyn draait zich van bewonderaar naar bewonderaar", zegt Dirk trots. 

Wil jij dit werk live komen bewonderen in Koksijde?

Dit kunstwerk van Marilyn Monroe is nog tot 28 augustus 2021 te bezichtigen bij de expo Koksijde bouwt met LEGO® stenen. 

Bestel online je tickets voor de maand juli.

Bestel online tickets voor de maand augustus.

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you