Beluister nu de Harry Potter-podcast The Sorting Hat RevisitedHarry Potter-fans opgelet: op 21 november 2021 is het officieel de 20ste verjaardag van De Steen Der Wijzen. Shalini Van den Langenbergh van Radiozender Nostalgie bracht ter ere van deze dag de podcast "The Sorting Hat Revisited" uit. Dirk Denoyelle, de enige echte stemacteur van de Vlaamse Hagrid, Voldemort en Sirius Zwarts, ging in gesprek.

Wist je dat Dirk Denoyelle naast zijn werk als cabaretier, motivational speaker en LEGO® kunstenaar ook bekend stond als imitator? In 2001 kreeg hij de kans om enkele stemmen van de bekende filmreeks in te spreken. Daar zei hij natuurlijk geen nee tegen. Het resultaat mag er zijn, en 7 films later is hij nog altijd even trots op zijn prestatie. Ook onze herinneringen moesten eraan geloven, want "sorry voor die deur hé" en "je bent een tovenaar Harry" staan voor eeuwig in ons geheugen gegrift. 

Host Shalini Van den Langenbergh blikt 20 weken lang met studiogasten terug op de betoverende wereld van Zweinstein en wat dit voor hen heeft betekend. In aflevering 8 van de podcastreeks praat Dirk over zijn stemmenwerk voor de films en hoe hij de karakters eigen heeft gemaakt. Zo laat hij zelfs even zijn favoriete teksten op je los. Een glimlach gegarandeerd.

Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich. Benieuwd in welk huis Dirk Denoyelle thuishoort? Dat ontdek je hier. Beluisteren kan via Spotify en alle mogelijke luisterplatformen.

Beluister hier de podcast

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you