Werk in de kijker: de boomkikkerVoor de tentoonstelling "De Geheimen van het Zwin in LEGO® blokjes" bouwden Dirk Denoyelle en zijn ploeg van Amazings meer dan 30 planten en dieren die typisch zijn voor het Zwin.

Wie “Zwin” zegt, zegt ooievaar. En wie het Zwin een beetje beter kent, zegt ook “boomkikker”. Dat zeldzame beestje is immers even goed iconisch voor het Zwin, zij het minder bekend. Wellicht omdat het … zo klein is. De echte boomkikker is hooguit een duimnagel groot, en zit in het Zwin Natuur Park niet in de bomen, maar op de bladeren van braamstruiken, in de nabijheid van poelen. Ze zijn zo goed gecamoufleerd, dat je ze erg moeilijk te zien krijgt. Ze zijn ook behoorlijk zeldzaam in ons land.

Wat hen nog onderscheidt van de gewone kikkers, is dat ze maar 1 “blaas” hebben. De meeste kikkersoorten blazen soms hun onderkaken op, en dan krijg je links en rechts die typische bolle blazen. Bij de boomkikker is er dat maar eentje, in het midden. En tenslotte is de boomkikker ook de enige inheemse kikker die hechtschijven aan de poten heeft. Waardoor ie zich aan steeltjes kan vasthangen.Bezoek de tentoonstelling

Er valt nog veel meer te ontdekken over het Zwin tijdens de tentoonstelling, van 1 juli tot en met 12 november 2023. Het Zwin Natuur Park is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10u00 tot 18u00.

Praktische informatie 

🗓  Wanneer: 1 julie t.e.m. 12 november 2023

📍 Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8, B300 Knokke-Heist

💶  Prijs: Inbegrepen in je toegangsticket van het Zwin Natuur Park

✉️  Tickets: Online hier verkrijgbaar of aan de kassa.

Wil je graag zelf gaan bouwen met LEGO® blokjes?

Dirk legt je in het boek Brilliant Bricks alles uit over de wondere wereld van blokjes met noppen. Je vindt het boek hier!


You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you