Lezing: Denoyelles voor het klimaat in het Zwin[DEZE LEZING WORDT VERPLAATST NAAR EEN LATERE DATUM]

Naast zijn passie voor de bekende Deense blokjes, deelt Dirk Denoyelle samen met zijn dochters ook een passie voor het klimaat. Ze hebben hun kennis over het klimaat gebundeld en "Denoyelles voor het klimaat" uitgewerkt: een boeiende lezing over de klimaatproblematiek, met een vleugje humor! 

Ze stellen hun nieuwe lezing voor in het Zwin, waar momenteel ook de tentoonstelling "De Geheimen van het Zwin in LEGO® blokjes" loopt.

Wie zijn de Denoyelles?

Yanaika Denoyelle (1993) is bio-ingenieur in de milieuwetenschappen, en haalde daarbovenop nog eens een Master Climate Change aan de universiteit van Edinburgh. Ze is mede-auteur van “De Klimaatschok”(Lannoo), de bestseller van Econopolis, waarin ze samen met Geert Noels en Kristof Eggermont 20 – haalbare – klimaatoplossingen voor België beschrijft.

Laura Denoyelle (1991) is ingenieur-architect en specialiseerde zich in circulair bouwen. Ze schreef, voortbouwend op haar thesis, het boek “Tiny Homes” (Borgerhoff & Lamberigts) waarin ze onder meer uitlegt op welke manier Tiny Homes en Tiny Living een deel van de oplossing van de klimaatproblematiek kunnen zijn.

Laura zal er in het Zwin helaas niet bij zijn, maar de derde Denoyelle in het rijtje heeft beloofd Laura's deel met verve te zullen brengen:

Dirk Denoyelle (1964) is komiek én gerenommeerd LEGO® kunstenaar. In opdracht van Technopolis bouwde hij “Science&Stones”, een tentoonstelling over wetenschap, milieu en klimaat, gebouwd met LEGO® steentjes. Die expo stond zelfs een paar maanden in het Koninklijk Paleis in Brussel. Zijn boek “Brillant Bricks” (Borgerhoff & Lamberigts) gaat over de Deense blokjes, en vermelden we vooral voor de volledigheid.

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you