Dirk Denoyelle te gast in LEGOLAND® Discovery CentreOp 21 april was Dirk Denoyelle te gast in het LEGOLAND® Discovery Centre in Schevingen, Nederland. Voor een 100-tal enthousiaste LEGO® fans vertelde hij over zijn avonturen met de befaamde blokjes. Zijn jarenlange ervaring die leidde tot zijn boeklancering Brilliant Bricks verdiende uiteraard ook een vermelding.

Kunstenaar, motivational speaker en cabaretier Dirk Denoyelle had al een hele carrière op het podium en op televisie achter de rug toen hij kunst leerde bouwen met de Deense blokjes. Een interessant levenspad met veel grappige en boeiende bouwwerken in de loop der jaren. Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller haalt hij nog altijd even veel voldoening uit het delen van zijn vele ervaringen.

Wat dacht je van het verhaal van het scheve tandje van Willem-Alexander, Roche die Dirk altijd verrast met nieuwe uitdagingen of de plastisch chirurg die hem vroeg de neus van een hoofd in LEGO steentjes aan te passen? Als jij ook zo geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, dan is een bezoek aan een van Dirk's presentaties vast iets voor jou.

"Probeer ook vooral in je hart een hobbyist te blijven, want zakelijk is het een moeilijk evenwicht"

Dirk Denoyelle


Lessen uit gekleurde blokjes

Je maakt wat mee als kunstenaar, maar natuurlijk brengt het ene project al wat meer leerzame lessen dan het ander. Zo was het eerste levensgrote beeld dat Dirk maakte een hele uitdaging. De spanning was te snijden doordat de interne verstevigingsstructuren niet simpel te hanteren waren. Dat het belangrijk is om een stevige fundering te hebben, leerde hij uit het maken van een grote maquette van 3x3 meter.

Tot slot misschien wel de belangrijkste les die Dirk graag meegeeft: verlijm altijd alles. Dit ondervond hij in levende lijve toen hij het werk van de buste van Arsène Weba (van meubelen Weba) ging vervoeren. Onderweg naar de klant braken het haar en een hand van meneer Weba af door de trillingen van de auto. Dat werd lijmen geblazen!

Advies voor gepassioneerde bouwers

Dirk is ondertussen al meer dan 20 jaar kunstenaar. Of hij nog advies heeft voor andere LEGO® bouwers? "Denk vooral nooit dat je alles weet, want dat is niet zo," is het eerste waar hij aan denkt. "Probeer ook vooral in je hart een hobbyist te blijven, want zakelijk is het een heel moeilijk evenwicht. Als de zaken goed gaan, dreigt het snel te ontsporen naar gelijk welk ander beroep. En als ze niet goed genoeg gaan, is het ook een gepieker om toch maar opdrachten binnen te krijgen." In de nabije toekomst wilt Dirk zijn expo('s) verder uitbouwen en Europa blijven veroveren met zijn adembenemende creaties.

Meer lezen over de avonturen van Dirk Denoyelle? Dat kan je in zijn boek Brilliant Bricks, nu online verkrijgbaar en in lokale boekenhandels. Brilliant Bricks vertelt niet alleen het verhaal van hoe Dirk een van ’s werelds grootste LEGO specialisten werd, maar je komt er ook allerhande feiten ver de kleine blokken met noppen in te weten, maar ook technieken om zelf bouwwerkjes te maken.


Op zoek naar een motiverende spreker?

Verandering, iets waar veel organisaties mee te maken krijgen. Dirk Denoyelle brengt het thema op een originele, grappige en inspirerende manier. Met zijn jarenlange ervaring op het podium en zijn natuurlijke charisma neemt hij je mee in "A Journey of Change", hij vertelt zijn eigen boeiend en motiverend verhaal mét een LEGO® touch.

Boek een motiverende speech

You might be Interested

Staff Pick

You wanna know more?

We love to hear from you